Knjižnica „U pravi trenutak (UPT)“ Đakovo

Kako je nastala? Od mladosti sam volio knjige i druge oko sebe sam poticao na čitanje. Kada sam završio studij, postao sam svećenik i profesor teologije priželjkivao sam da i sam izdam koju knjigu i obradujem čitatelje u svom narodu.

KNJIŽICA “SVJETLO PLANINA”

Uspio sam izdati knjižicu „Svjetlo planina“, veoma drago štivo iz svoje mladosti. Čitatelji su je radosno prihvatili i čitali, jer tamo sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća naš narod je oskudijevao takvom literaturom. Zatim su slijedile druge knjige.

No bilo je zgodno da se sve te knjige označe jednim zajedničkim nazivnikom. Razmišljao sam o različitim nazivima. Napokon mi je palo na pamet U PRAVI TRENUTAK, to znači da čitatelj mojih knjiga može reći da mu je ta svaka knjiga došla u pravi trenutak, te da ga je duhovno obogatila.

U PRAVI TRENUTAK

Tako su sada moje knjige tamo od 1980. godine sve bile označene znakom „U pravi trenutak“. Izašlo ih je dosad oko 650 različitih, manjih i većih s najraznovrsnijim sadržajem. Ponajviše su to knjige duhovnog sadržaja, kako se može vidjeti iz naših kataloga koje smo povremeno izdavali. U novije vrijeme izašlo je kod nas dvadesetak knjiga o zdravlju, o zdravoj prehrani. Tako čitatelji mogu saznati što najveći svjetski stručnjaci govore o prirodnoj zdravoj prehrani. Mislim da je i svjetska pandemija nastala uslijed krive prehrane čovječanstva i da se temeljito možemo oduprijeti svim virusima i bakterijama jedeći prirodnu-živu hranu, voće i povrće.

Mnoga su naša izdanja već rasprodana, no još uvijek imamo dvadesetak naslova o zdravoj prehrani i toplo ih preporučamo. Svi zainteresirani mogu naručiti naš katalog i naručiti knjigu koja ih zanima.

Devedesetih godina prošlog stoljeća utemeljio sam „Karitativni fond UPT“. Novci od knjiga idu na njegov račun pa stog računa plaćam za obnovu Svetišta Gospe Dragotinske, gradnju kuća siromašnih obitelji i slično.

Dakako, darovali smo na tisuće knjiga školama, župama i pojedincima.

GALERIJA SLIKA

KONTAKT FORMA

    KONTAKT

    Dr. Ivan Zirdum
    prof.teologije u miru

    mob: 099/230 76 20
    tel: 031/802-352